FMN: 100 milionë persona mund të përfundojnë në varfëri ekstreme

koronavirusi georgieva 1100x620

Shefja e FMN, Kristalina Georgieva deklaroi ditën e enjte se qeveritë përreth botës kanë shpenzuar më shumë se 10 trilionë dollarë për të përballuar situatën e krijuar nga pandemia dhe pasojat ekonomike të saj.

Sipas Georgieva-s, bota duhet të bëjë ende më shumë për të përballuar pandeminë dhe paralajmëroi se 100 milionë persona të tjerë mund të shtyhen drejt varfërisë ekstreme.

Drejtuesja e Fondit Monetar Ndërkombëtar tha se ishte një lajm i mirë që qeveritë kanë ndërmarrë masa të jashtëzakonshme për të shpëtuar jetë dhe mënyrën e jetesës, por shtoi se kriza po shton më shumë dhimbje për ata që janë më nevojtarë.

Ajo argumentoi se duhet ende stimuj financiarë nga buxhetet e qeverive, duke përfshirë këtu dhe sistemin shëndetësor për të minimizuar situata të ngjashme në të ardhmen.

  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, asnjë humbje jete në 24 orë
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 12 raste të reja në 24 orë
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 19 të shëruar në 24 orë