Trukimet në Armeni, përjashtohen 5 klube dhe 58 persona

armeni fusha futbolli 1100x620

Paralelisht me situatën e krijuar në Shqipëri, trukimet janë në qendër të vëmendjes edhe në Armeni. Federata e shtetit të Azisë Perëndimore, përjashtoi 5 klube dhe 58 persona, pas akuzave për manipulim masiv të ndeshjeve në Ligën e Dytë.

 Pasi diskutoi raportet e kompanive të monitorimit të basteve dhe të UEFA-s, Komiteti Ekzekutiv i federatës armene vendosi të mbyllë përpara kohe kampionatin.

Janë 58 personat e dënuar, ku 45 prej të cilëve janë përjashtuar përjetë nga futbolli, midis të cilëve lojtarë, trajnerë dhe zyrtarë klubesh.