Një “Transformer” në jetën reale

Një robot 18 metra i lartë, i frymëzuar nga seriali vizatimor japonez “Mobile Suit Gundam”, ka hedhur hapat e tij të parë.

Makineria gjigante është një robot që i ngjan shumë atyre të filmave si “Pacific Rim” dhe “Transformers”. 

Roboti është një krijim i inxhinierëve të Fabrikës Gundam, në Portin e Jokohamës (Japoni).

Në video shihen këmbët e robotit që lëvizin, por ky robot ende nuk ka një kokë, që do të thotë se duhet akoma shumë punë për përfundimin e tij.