Mesazhi me zë, klithma për ndihmë nga Siria e gjyshes shqiptare

Mentije Dumani, 73-vjeçarja, gjyshja e Eva dhe Endri Dumanit, u detyrua të shkojë në Siri për t’u kujdesur për nipin dhe mbesën e saj, por mbeti e burgosur në kampin Al-Hawl.

Ndonëse në letrat e dërguara në redaksinë e A2 shprehet mjaft qartë frika e nënave lidhur me rrëmbimin e fëmijëve, Mentija ka një mesazh zanor për shtetin shqiptar.

“Veçanërisht, unë Mentije Dumani, dua të bëjë kërkesë me dy fjalë. Dua të kthehem sa më shpejt në vendin tim, te familja ime, te vajzat dhe djemtë e mi. Kini pak mëshirë për mua si gjyshe e vjetër. Jam 73 vjeçe. Jam shumë e lodhur dhe e mërzitur” thotë e moshuara.

Situata e rënduar në brendësi të kampit ka bërë që shqiptarët të bëjnë dhe një thirrje të fundit për strukturat qeveritare.

A2 ka informacione se prej disa ditësh kampi nuk furnizohet me ujë apo dhe ushqime, ndërsa kushtet higjieno-sanitare përbëjnë rrezik për përhapjen e pandemisë. Familjarët në Shqipëri kërkojnë një përgjigje lidhur me punën e bërë deri më tani për riatdhesimin e nënave dhe fëmijëve të mbetur në veri të Sirisë.