Ish fotoreporteri libanez Fadi Mitri: Shpërthimi në Bejrut, më riktheu imazhet e luftës së 1982

Gazetari dhe ish fotoreporteri Fadi Mitri, i cili siguroi videot ekskluzive për A2 të shpërthimit të ndodhur në Bejrut pasditen e së martës tregon se imazhet e shkatërrimit të tilla të lëna pas nga ngjarja i përkujtojnë luftën e vitit 1982 në Liban kur forcat izraelite hyn në jug të vendit.

Mitri, i cili e ka përjetuar dhe këtë ngjarje historike në Liban sjell për A2 fotot e realizuara prej tij 38 më parë, kur vendi regjistroi mijëra viktima.

Në vitin 1982 Izraeli realizoi shumë sulme ajrore me avionë luftarakë gjatë ofensivës në Liban.