Shpërthimi në Liban u ndje deri në Qipro, kryeministri shpall një ditë zie

31560330 8592549 image a 22 1596561623270 600x338

Shpërthimi i fuqishëm që u regjistrua në Liban është ndjerë deri në Qipro, kështu raportojnë të paktën mediat e shtetit ishullor.

Gazetarja qipriote Emilia Papadopoulos deklaron se edhe pse largësia mes dy vendeve është të paktën 240 km shpërthimi është ndjerë i fortë, madje shumë njerëz menduan se bëhej fjalë për një tërmet.

Ndërkohë në Liban, kryeministri Hassan Diab ka shpallur të mërkurën Ditë Zie për shkak të numrit të madh të të lënduarve. Raportohet se do të mbahet dhe një mbledhje e këshillit kombëtar të sigurisë për ngjarjen.