Spanja i hap rrugën testimit të vaksinës së Johnson & Johnson

vaksina tuberkuloz 1100x620

Agjencia spanjolle për farmaceutikën ka autorizuar ditët e fundit eksperimentimin në Spanjë të një prej vaksinave kandidate që po përgatiten anembanë botës kundër koronavirusit.

Ministri i Shëndetësisë, Salvador Illa bën me dije se po ashtu ka nisur me shpejtësi absolute dhe rekrutimi i vullnetarëve që do të testojnë këtë vaksinë.

Vaksina e “Janssen”, në pronësi të kompanisë amerikane Johnson & Johnson, do të eksperimentohet tek 190 vullnetarë të shëndetshëm në Spanjë për t’i bashkuar më pas dhe 400 persona të tjerë në Holandë dhe Gjermani.