Analiza e BSH, pandemia ka shkaktuar pasiguri për ekonominë

sejko2 1100x620

Banka e Shqipërisë vlerëson se ekonomia mbetet e rrezikuar nga pasiguria që rrjedh nga pandemia e COVID-19. Në të njëjtën situatë ndodhet edhe sistemi bankar. Institucioni mbikëqyrës e ka bërë këtë konstatim në Raportin e Stabilitetit Financiar, një prej dokumenteve më të rëndësishëm të përgatitur nga Banka e Shqipërisë, me qëllim kryesor identifikimin dhe vlerësimin e rreziqeve me të cilat operon sistemi financiar dhe infrastruktura e tij.

Por Banka Qendrore vlerëson se pavarësisht pasigurive dhe sfidave që e presin sektorin bankar, masat operacionale të marra nga bankat për sigurimin e vijueshmërisë së funksioneve kritike dhe marrëdhënieve me klientelën, dhe masat e marra nga autoritetet publike për zbutjen e goditjes së pandemisë mbi veprimtarinë ekonomike dhe financiare të vendit, mundësuan që veprimtaria e ndërmjetësimit financiar të vijojë në mënyrë të përshtatshme dhe treguesit financiarë të sektorit bankar të mbeten në nivele të mira. Banka e Shqipërisë deklaron se mbetet e gatshme për të ndërhyrë me të gjitha format për të ruajtur stabilitetin financiar në vend.

  • LAJMI I FUNDIT | Elbasan, një person qëllon me armë në drejtim të Policisë
  • LAJMI I FUNDIT | Policia: Si pasojë e të shtënave janë plagosur dy kalimtarë
  • LAJMI I FUNDIT | Elbasan, në vendngjarje kanë mbërritur Forcat Shqiponja, pritet FNSH
  • LAJMI I FUNDIT | Ngjarja në Elbasan, Policia: Personi vijon të qëllojë me armë, bën rezistencë
  • LAJMI I FUNDIT | Ngjarja në Elbasan, Policia: Banesa është rrethuar nga Forcat Shqiponja
  • LAJMI I FUNDIT | Elbasan, personi i cili po qëllon, i identifikuar si Lefter Zhidru, 71 vjeç