Vështirësi financiare, bashkitë e Hasit e Tropojës duan fonde për hapjen e shkollave

Has Tropoje fonde per shkollat frame 34 1100x620

Bashkitë e verilindjes po përballen me disa vështirësi financiare në këtë prag nisje të vitit të ri shkollor, në kushtet dhe rregullat e pandemisë Covid-19.

Mungesa e fondeve dhe infrastruktura e pamjaftueshme për të siguruar kushtet e kërkuara në kuadër të protokollit sanitar janë problemet që shqetësojnë drejtuesit vendorë të Hasit dhe të Tropojës. Këto probleme iu parashtruan në një takim edhe prefektit të qarkut të Kukësit nga nënkryetari i Bashkisë së Tropojës Abedin Kërnaja dhe nënkryetari i Bashkisë së Hasit, Flamur Thaçi.

Gjithsesi, me ato pak mundësi që kanë në dispozicion drejtuesit lokalë, janë shprehur se do të bëjnë ç’është e mundur që viti i ri shkollor të fillojë në datën e caktuar dhe me kushtet e përcaktuara nga protokolli anti-Covid.