Aksidentet rrugore, dyfishim gjobash, por numri i viktimave më i lartë

I shpallur si viti i sigurisë rrugore, 2020 nuk ndryshon shumë nga vitet e mëparshme ku kurba e aksidenteve vijon të jetë në rritje.

Ndonëse numri i automjeteve në lëvizje u ul për shkak të pandemisë, nuk rezultoi kështu edhe për aksidentet e rënda. Vetëm gushti la pas një bilanc me 195 aksidente dhe 24 viktima sa i përket ngjarjeve rrugore.

Nga të dhënat e policisë, krahasuar me muajin gusht të vitit të kaluar, kanë ndodhur 43 aksidente më shumë e për pasojë edhe 2 jetë të humbura më shumë se e njëjta periudhë e 2019-s.

Nga ana tjetër rritja e numrit të aksidenteve është shoqëruar dhe me rritjen e numrit të gjobave, të cilat mesa duket nuk kanë ndaluar ngjarjet rrugore.

Vetëm në këtë muaj policia ka vendosur rreth 5 mijë masa më shumë se një vit më parë ndërsa shumica e gjobave janë për parakalim të gabuar si dhe përdorim celulari gjatë drejtimit të mjetit.

  • LAJMI I FUNDIT | Shqipëri, 159 raste të reja në 24 orë
  • LAJMI I FUNDIT | MSH: Shqipëri, 4 viktima në 24 orë, 362 në total
  • LAJMI I FUNDIT | MSH: 185 persona në spital, 15 në terapi intensive, 6 të intubuar
  • LAJMI I FUNDIT | 52 qytetarë janë shëruar në 24 orët e fundit, 6940 nga fillimi i epidemisë