Muzikë për të lehtësuar dhimbjen e pacientëve me Covid-19

peruu 1100x620

Tinguj muzike për të qetësuar pacientët në spitalin “Alberto Sabogal”, në Peru. Duke njohur efektet e muzikës, stafi menaxherial dhe mjekët e spitalit vendosën të përdorin këtë lloj terapie për pacientët e tyre.

Përveç efektit psikologjik, terapia me muzikë ndihmon edhe në gjendjen fizike të pacientëve.

Sipas Helga Solis, mjeke dhe menxhere e spitalit, dëgjimi i muzikës stimulon lëshimin e endrofinës, çka përmirëson gjendjen e pacientëve.

  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 3 viktima në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 70 të shëruar në 24 orët e fundit
  • LAJMI I FUNDIT | MSH: 178 pacientë në spital, 18 në terapi intensive, 6 të intubuar
  • LAJMI I FUNDIT | Koronavirusi në Shqipëri, 124 raste të reja në 24 orët e fundit