Shkollat hapet edhe në Itali mes akuzave ndaj qeverisë

Shkollat ne itali pandemia 1100x620

Italia gjendet para referendumit të rëndësishëm në këtë datë të hapjes së shkollave, ku 5,6 milionë nxënës kthehen në klasa të hënën.

Opozita akuzon qeverinë për mos organizimin e duhur për procesin mësimor. Asnjë mjet transporti nuk i është nënshtruar higjienizimit, tha Salvini gjatë fushatës së tij në mbarë vendin.

“Forza Italia”, partia e Berlusconi-t fajëson kryeministrin Conte për situatën. Lëvizja “5 Yjet” thotë që gjithçka do të shkojë si duhet pa harruar kujdesin për pandeminë dhe i fton italianët të votojnë pro referendumit të datës 20 dhe 21, që nënkupton reduktimin e senatit.