Rikthehet Këshilli Politik, Kuvendi grup pune për ndërhyrjet në Kod

Hapja e listave të kandidatëve dhe garimi pa koalicione pritet të jenë pjesë e diskutimeve të sotme të Këshillit Politik, që rimblidhet pasditen e sotme pas gati dy muajsh.

Opozita konfirmon pjesëmarrjen në Këshill, por kushtëzon bisedimet në zbatimin e 2 kritereve:  Paprekshmëria e koalicioneve parazgjedhore dhe hapje të listave.

Rishikimi i rregullave të lojës, sipas të djathtëve, duhet të bëhet 5 muaj para zgjedhjeve.