Autorët e rinj, dominon romani në letrat shqipe

Mund të keni dëgjuar shumë të flitet shumë pak për ta, por sipas disa njohësve të mirë të letërsisë shqipe, ata kanë shkruar bukur.

Suad Arilla, Tobias Xhaxhiu dhe Besart Kadia janë autorët e rinj, veprat e të cilëve priten të botohen këtë muaj.

Të rinjtë e talentuar janë fitues të këtij fondi pasi i kanë dërguar veprat e tyre në shtëpitë botuese, e këto të fundit kanë aplikuar në konkursin e përvitshëm që mbështet autorët e rinj.

Fondi për autorët e rinj që jepej prej vitesh nga Ministria e Kulturës, këtë vit si edhe të tjerë për letërsinë kanë kaluar përmes Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit.