Borrell: BE nuk është e plotë pa Ballkanin Perëndimor

borrell 1100x620

“BE nuk është e plotë pa Ballkanin Perëndimor”. Është ky reagimi i Përfaqësuesit të Lartë të Bashkimit Europian për punët e Jashtme, Josep Borrell, ndërkohë që ka shpërndarë deklaratën e Komisionit Europian, ku thuhet se qytetarët e Ballkanit Perëndimor janë pjesë e Europës.

 “Një politikë e besueshme e zgjerimit është një investim në paqe dhe siguri për të gjithë Evropën edhe më shumë në kohë të rritjes së sfidave globale”, shkruan Borell.