Makina Tesla ka udhëtuar më shumë se 1 miliard milje në hapësirë

Makina Tesla Roadster e sipërmarrësit Elon Musk iu afrua planetit Mars këtë javë. Makina sportive me motor elektrik mbi të cilën është vendosur edhe një manekin në vendin e shoferit ka arritur 5 milionë milje larg planetit të kuq, tha Space-X, kompania e drejtuar nga vetë Elon Musk.

Që prej nisjes nga Toka më shumë se dy vite më parë, makina raportohet të ketë udhëtuar më shumë se 1 miliardë milje dhe supozohet të ketë kryer një xhiro të plotë rreth diellit. Gjatë kontrollit të fundit, ajo ishte arritur 37 milionë kilometra larg Tokës.