Përhapja e koronavirusit, nxënësit ndalohen të këndojnë në klasa

Untitled collage 2020 10 11T123634.800 1100x620

Fëmijët e disa shkollave, tashmë, janë ndaluar të këndojë në klasa në Britaninë e Madhe për shkak të frikës së përhapjes së koronavirusit.

Shumë mësues iu kanë kërkuar nxënësve të vegjël që në rast ditëlindjesh ta vendosin këngën e urimit në Youtube ose ta mërmërisin atë. Gjithashtu, mësohet se disa shkolla kanë ndaluar dhe futjen e tortave për të parandaluar pandeminë.

Sipas disa studimeve, të kënduarit mund të shkaktojë lëshimin e spërklave në ajër, duke shkaktuar në këtë mënyrë rritjen e rrezikut për përhapjen e virusit.