Alarmi i FMN-së: Humbjet globale të prodhimit do të rriten në 28 trilionë dollarë në 2020-2025

FMN TAKSAT.duplicate frame 1588 1100x620 1 1100x620

Humbjet botërore të prodhimit do të rriten nga 11 trilionë dollarë në 2020-2021 në 28 trilionë dollarë në 2020-2025, për shkak të koronavirusit.

Kështu deklaroi kryeekonomistja e Fondit Monetar Ndërkombëtar, Gita Gopinath, duke theksuar se “kjo është kriza më e rëndë që nga Depresioni i Madh” dhe ndoshta do të lërë “shenja” në periudhën afatmesme, pasi tregu i punës kërkon kohë për t’u rimëkëmbur dhe investimet janë të pasigurta.

Sipas saj stimujt e buxhetit 12 miliardë dollarë të përcaktuar në nivel global dhe aksionet e bankave qendrore kanë shpëtuar jetë dhe  dhe parandaluan një katastrofë financiare”.