Tetori është muaji ku çiftet përfundojnë në terapi, zbuloni përse

terapi cift 1100x620

Tetori është muaji në të cilin shumë çifte provojnë terapinë: “Është një kohë kur ne jemi të detyruar të merremi me gjërat që na bezdisin ose na mërzisin”

Në momentet më të errëta të një marrëdhënieje, terapia e çifteve mund të shpëtojë një dashuri.

Të kërkoni një këshillim martese ose një terapist për ndihmën e çiftit po bëhet një praktikë e zakonshme dhe më pak e stigmatizuar; qoftë nëse keni probleme me partnerin që dëshironi të zgjidhni, ose të dy dëshironi këshilla të ekspertëve për të ditur nëse marrëdhënia juaj është e shëndetshme.

Dhe ndërsa numri i çifteve që mbështeten te terapistët vazhdon të rritet, ata kanë parë një rritje të madhe të kërkesave të reja në tetor.

Por pse është tetori periudha e pikut për konsulencën e marrëdhënieve dhe pse çiftet përballen me kriza në tetor?

Kërkesa e shtuar për terapi të reja çiftesh në tetor ka të bëjë me kthimin nga pushimet dhe kthimin (shpesh të vështirë) në jetën e përditshme.

Sipas Lucy Beresford, psikoterapiste, eksperte e marrëdhënieve seksuale dhe autore e ‘Happy Relationships At Home, Work And Play’, pushimet verore së bashku shpesh bëhen një përvojë që mund t’ju shtyjë në një pikë thyerjeje.

“Gjatë verës kalojmë shumë kohë së bashku dhe jemi të detyruar të kalojmë shumë kohë me partnerin tonë” shpjegon ekspertja.

“Si rezultat, ne gjithashtu jemi të detyruar të përballemi me gjërat që na shqetësojnë në lidhje me marrëdhëniet tona; ato gjëra që ndoshta mund t’i durojmë për pjesën tjetër të vitit “.

Sapo kthehemi, kemi nevojë për të sqaruar pse ishim të tillë dhe ne duhet të gjejmë forcën për të vendosur të bëjmë diçka për të shpëtuar marrëdhënien, që përkthehet në një kërkesë për terapi çiftesh që mbërrin në tetor.

Por kjo ka diçka pozitive, Lucy Beresford siguron që shumë nga këto probleme pas pushimeve janë të lehta për t’u trajtuar.

Për çfarë shërben terapia e çifteve?

“Të dy palët duhet të ulen dhe të identifikojnë ato që shkaktojnë zënkat në mënyrë që të përgatiten,” shpjegon Lucy Beresford.

«Terapia i ofron secilit partner mundësinë për të shprehur frustrimet dhe zhgënjimet e tyre, duke u dhënë hapësirën e duhur për t’u dëgjuar”.

Dhe mundësinë e një perspektive, në mënyrë që të dy të shohin më qartë nëse marrëdhënia e tyre ia vlen.