Punimet në Unazën e Madhe, Sheshi “Shqiponja” për 4 muaj i bllokuar, ARRSH: Kjo fazë kërkon sakrificë

Ministria e Energjitikes koferenc per shtyp per unazen e madhe 24 Tetor 2020 frame 533 1100x620

Autoriteti Rrugor Shqiptar dhe Policia kanë prezantuar planin e menaxhimit të trafikut, për shkak të punimeve që po kryhen tek Unaza e Madhe në kryeqytet. Sipas tyre, përmbyllja e kësaj faze do të zgjasë 4 muaj, dhe kërkon sakrificë e mirëkuptimin e drejtuesve të mjeteve për të arritur, që kjo nyje të përballojë mbi 45 mijë mjete në ditë dhe të mos ketë më bllokim. 

“Është faza 3, më e rëndësishme e këtij projekti që na duhen 4 muaj sfidë, sakrificë për të arritur që kjo nyje të përballojë mbi 45 mijë mjete në ditë, që të mos kemi më bllokim në këtë nyje. Drejtuesit e mjeteve të na mirëkuptojnë. Koha fizike e kontratës është 25%, dinamika e ecurisë së projektit do të na japë rezultate të mira që për 3-4 muaj ta përfundojmë këtë fazë”.

Një tjetër problematikë që do t’i jepet zgjidhje në 3 javët e ardhshme është qarkullimi i ambulancave, për të cilat kreu i ARRSH-së tha se do të krijohet rrugë aksesi.  

“Janë marrë masa që të mos ketë bllokime dhe duke i dhënë prioritet mjeteve të emergjencës nga të dyja drejtimet. Do të adresojmë problematikat. Fluksi i ambulancat drejt spitalit të Traumës është 200 mjete në ditë dhe në 3 javët e ardhshme do të krijojmë rrugë aksesi vetëm për to”.

Kreu i ARRSH Ergys Verdho sqaroi se, drejtuesit e mjeteve që vijnë nga veriu duhet të përdorin urën e Babrroit, ndërsa ata nga jugu do të kalojnë në rrugën Tiranë-Elbasan, dhe ata që vijnë nga Kavaja të përdorin rrugën e Ndroqit.

“Për ata që duan të aksesojnë rrugën “Dritan Hoxha” do aksesohen në semaforin e rrugës “Abedin Rexha” e cila të nxjerr në pjesën e zonës së Helikopterëve dhe me tre rrugët dytësore aksesohen në rrugën “Dritan Hoxha”. Qarkullimi i mjeteve nga rruga “Teodor Keko” për tek rruga “Dritan Hoxha” do bëhet po përmes rrugës “Abedin Rexha”. Pjesa e automjeteve që vjen nga Veri i vendit do të aksesohet nga ana e urës së Babrroit për të dyja drejtimet”- tha Verdho.

Ndërsa drejtori i Policisë Rrugore për Tiranën, Erion Ahmeti, tha se janë marrë të gjitha masat në bashkëpunim edhe me Policinë Bashkiake për të bërë të mundur menaxhimin e qarkullimit të automjeteve sipas grafikut të përgatitur.

“Prej dy javësh është përgatitur plani i menaxhimit të trafikut. Është bërë e mundur që të gjitha arteriet në rrugët hyrëse dhe dalëse të Tiranës të inspektohen dhe të hidhen tek plani i menaxhimit të trafikut. Shërbimi i Policisë Rrugore Tiranë ka marrë detyrimet së bashku me Policinë Bashkiake për të menaxhuar të gjithë degëzimet dhe kryqëzimet dhe për një rrjedhshmëri trafiku në hyrje dhe në dalje”.