Teliti i përgjigjet Ramës për shëndetësinë: Shqiptarët vdesin trotuareve, të refuzuar nga spitalet

teliti 1100x620

Drejtori i Kabinetit, Dorian Teliti, ka reaguar pas përurimit të spitalit COVID 3 në Tiranë dhe pas publikimit të videos nga kryeministri Rama, ku vlerësohet sistemi shëndetësor shqiptar nga prestigjiozja “The Lancet”.

Sipas Telitit, me një raport që tregon shkallën e vaksinimit të popullsisë, Rama po orvatet të bindë shqiptarët se shëndetësia shqiptare është më e mirë se shëndetësia e vendeve si Turqia, ku sot shkojnë për të gjetur shërim oligarkët e PPP-ve në shëndetësi.

Duke hedhur poshtë postimet e kryeministrit, Teliti thekson se realiteti është që shqiptarët vdesin trotuareve të refuzuar dhe të përzënë nga spitalet, ndërsa mjekët dhe infermierët po ikin nga vendi.

Deklarata e plotë e Telitit

ER inaguroi dje për herë të dytë spitalin Covid3 pa bërë asnjë transparencë për aparaturat dhe numrin e mjekëve dhe infermierëve të specializuar që duhet të jenë në shërbim të të sëmurëve me Covid.

Ndërsa sot pa gdhirë kërkon t’u mbushë mendjen shqiptarëve se shëndetësia e epokës së rilindjes është e sukseshme dhe konkurruese në botë.

Me një raport që tregon shkallën e vaksinimit të popullsisë, ai po orvatet të bindë shqiptarët se shëndetësia shqiptare është ku e ku më mirë se shëndetësia e vendeve si Turqia ku sot shkojnë për të gjetur shërim oligarkët e PPP-ve në shëndetësi.

Ndërkohë faktet janë kokëforta dhe asnjë video 3D nuk e fsheh dot të vërtetën që jemi vendi me numrin më të ulët të mjekëve për 1000 banorë në Ballkan, kemi pagat më të ulëta për mjekët, kemi buxhetin më të ulët për shëndetësinë dhe kryejmë disa herë më pak testime për COVID se çdo vend i rajonit.

Shëndetësia në 3D e ER është çështje e kinemasë, jo e realitetit.

Realiteti thotë që shqiptarët vdesin trotuareve të refuzuar dhe të përzënë nga spitalet.

Realiteti i shëndetësisë së ER thotë që mjekët dhe infermierët ikin nga sytë këmbët nga ky vend, ndërsa diploma e studentit të mjekësisë shërben thjesht si vizë pune në Gjermani.