Krijohet pajisja që teston koronavirusin për 60 sekonda

Untitled collage 2020 10 29T213207.545 1100x620

Një kompani në Singapor është duke zhvilluar një pajisje të re e cila mund të japë rezultatin e testit për koronavirus brenda 60 sekondash.

Pajisja e quajtur “Breathonix” përbëhet nga një pipëz ku njerëzit mund t’i fryjnë për t’u testuar nëse janë të infektuar ose jo nga virusi i ri.

Ajo është krijuar nga Universiteti Kombëtar i Singaporit dhe ka një zbulueshmëri të kënaqshme të rasteve pozitive me koronavirus.

Krijuesit shpresojnë që të marrin leje së shpejti nga autoritetit që të bëjnë të mundur nxjerren e pajisjes në fillim të vitit të ardhshëm.