Turqia dënon sulmin në Nisë

ttt 1 1100x620

Turqia ka dënuar me forcë atentatin në Nisë.

“Asnjë motiv nuk mund të justifikojë vrasjen e një personi dhe as dhunën. Është e qartë se kush organizon një sulm të tillë brutal në një vend të shenjtë kulti nuk ka vlera fetare, humane dhe morale”, shkruan në një shënim ministria e Jashtme e Turqisë.

Gjithashtu, shpreh solidaritet me popullin francez dhe luftën kundër terrorizmit dhe dhunës. Kjo vjen si kthesë në marrëdhëniet mes dy vendeve, pas tensioneve dhe fyerjeve të fundit.

Ndërkohë, është verifikuar një sulm në konsullatën franceze në Arabinë Saudite. Sipas raportimeve, një roje mbeti i plagosur me thikë nga një agresor saudit.