Studentët: Mbyllja e konvikteve, vendim i padrejtë

Ikja e studentëve nga bujtinat nisi në fundjavë, sepse Komiteti i Ekspertëve vendosi mbylljen e konvikteve. Studimi “online” mbetet alternativa e vetme për studentët.

“Ishte diçka pa plan dhe nuk është gjë e mirë. Duhet të ishin menduar mirë gjërat para se të merrej ky vendim. Nuk jemi dakord me mbylljen e konvikteve”, thonë studentët.

Përgatitjet e fundit për largim, studentët i bënë përgjatë fundjavës, ndërsa në hyrjet e bujtinave është afishuar shënimi që i njofton ata se regjistrimet nuk janë ndërprerë dhe pagesat për nëntorin mund të kryhen në dhjetor.

Largimet nga Qyteti Studenti dhe konviktet e tjera tashmë janë bërë realitet, ndërsa vetë studentët, teksa largohen për në qytetet prej nga kanë ardhur, shpresojnë se shumë shpejt do të vijë dita kur ata të rikthehen sërish.