Zgjedhjet në Amerikë, garë e fortë edhe për kontrollin e Senatit e Kongresit

200730 Capitol 1 1100x620

Përveç garës për Shtëpinë e Bardhë, lufta është tepër e fortë edhe për kontrollin e Kongresit dhe Senatit amerikan.

Sipas projeksioneve të deritanishme të CNN, demokratët kanë 44 vende, ndërsa republikanët kanë fituar 45 vende në senat, kur i duhen 51 për të pasur shumicën.

Ndërsa në dhomën e përfaqësuesve demokratët kanë arritur të dalin në epërsi, me 160 vende, ndërsa republikanët kanë 155.

Gjatë fushatës presidenti Donald Trump ka përsëritur disa herë që, përveç rikonfirimimit të tij, republikanët do të fitonin edhe Kongresin dhe Senatin.