CEO i Pfizer: Vaksina kundër koronavirusit, përparimi më i madh mjekësor në 100 vitet e fundit

111 8 600x338
NEW YORK, NEW YORK - DECEMBER 05: CEO of Pfizer Inc. Albert Bourla, DVM, Ph.D. attends 2019 Forbes Healthcare Summit at the Jazz at Lincoln Center on December 05, 2019 in New York City. (Photo by Steven Ferdman/Getty Images)

CEO i kompanisë farmaceutike Pfizer, Albert Bourla deklaroi se vaksina e tyre për koronavirusin është “përparimi më i madh mjekësor në 100 vitet e fundit”.

“Vaksina do të jetë përparimi më i madh mjekësor në 100 vitet e fundit”, u shpreh drejtori ekzekutiv i Pfizer.

Më herët, Pfizer deklaroi se të dhënat paraprake nga vaksina e saj për koronavirusin tregojnë se ajo është më shumë se 90% efektive, një përqindje shumë më e lartë sesa pritej.

Bourla shtoi se vaksina do të jetë në dispozicion falas për të gjithë qytetarët amerikanë dhe se Pfizer planifikon të ketë më shumë se 1 miliard doza në dispozicion vitin e ardhshëm.

Bourla po ashtu i tha CNN-it se ishte e paqartë se sa kohë mund të zgjaste mbrojtja nga vaksina.