“Historia si një mushkë”, Mustafaj rreket të kërkojë lidhjen mes historisë dhe shoqërisë sot

“Historia si një mushkë” është titulli më ri që na prezanton shkrimtari Besnik Mustafaj.

Janë tri novela që jo vetëm na sjellin një qasje artistike, por edhe një pyetje që ka të bëjë me sjelljen e shoqërisë shqiptare sot.

E ndonëse në titull kemi të bëjmë më historinë, shkrimtari rrëfen se nuk kemi asnjë datë të përcaktuar në asnjë nga tri novelat.

Libri u prezantua, sot, në stendën e botimeve “Toena”, që e ka nisur rrugëtimin artistik të veprave të reja, një ditë përpara panairit të librit, si një prezantim në Kalanë e Tiranës.