SHBA, 200 mijë raste në ditë nga COVID-19, në Teksas “ndërhyn” ushtria

Shtetet e Bashkuara kanë arritur një rekord vërtet të hidhur, në 24 orët e fundit. Autoritetet shëndetësore amerikane, kanë deklaruar se, ditën e djeshme, kanë qenë më shumë se 200 mijë të infektuar nga koronavirusi në vend.

Një shifër që tregon qartësisht se situata po del jashtë kontrollit, veçanërisht në disa shtete si Teksasi, ku infrastruktura është në kolaps dhe Departamenti i Mbrojtjes deklaroi se do të përdoren resurset mjekësore të ushtrisë, rreth 1400 persona, për të balancuar mangësitë.

Me shifrën e djeshme, SHBA kalon 10 milionë të infektuarit në total, ndërkohë që në rritje janë edhe viktimat, 1535. Ende më shqetësuese situata në pavijonet e spitaleve, ku për herë të parë është kaluar shifra e 60 mijë pacientëve të shtruar.