Joe Biden zgjedh Ron Klain shef të personelit në Shtëpinë e Bardhë

MW IM945 biden  ZG 20200820232129 1100x620

Joe Biden ka nisur emërimet duke zgjedhur Ron Klain si shefin e tij të personelit. Lajmi konfirmohet nga Washington Post, duke cituar disa burime, sipas të cilave Klain ka pranuar punën. Klain është zgjedhja e parë e presidentit të sapozgjedhur Biden, duke treguar në këtë mënyrë se favorizon përvojën dhe aftësinë në vendimet e tij. Klain ishte këshilltar i presidentëve dhe nënkryetarëve demokratë. Ai ishte një këshilltar i Biden në vitet 1980, kur presidenti i zgjedhur drejtoi Komisionin e Drejtësisë së Dhomës së Përfaqësuesve.

Ndërkohë, Donald Trump ende nuk e njeh humbjen në zgjedhjet e SHBA dhe në postimet e tij në Twitter shkruan: “Ne do të fitojmë”.

Departamenti i Shtetit i SHBA nuk po lejon Joe Biden të ketë qasje në mesazhet nga udhëheqësit e huaj që kanë arritur në ministri. CNN raporton atë duke cituar disa burime, sipas të cilave Departamenti i Shtetit tradicionalisht lehtëson komunikimet me presidentin e zgjedhur. Por fakti që Presidenti i tanishëm Donald Trump nuk e ka pranuar ende fitoren e Biden do të thotë që mesazhet nuk janë marrë nga presidenti i zgjedhur.