Statujë 6 metra prej ari për qenin vendas

Ndodh edhe kështu. Në një kohë kur shumë vende janë duke hasur vështirësi për të përballuar pandeminë, presidenti i Turkmenistanit ka vendosur t’i kushtojë një statujë gjigante prej ari qenit të tij të preferuar.

Gurbanguly Berdymukhamedov prezantoi statujën 6 metra të lartë të qenit Alabay, në qendër të kryeqytetit Ashgabat.

Alabay është një racë qeni vendase, varietet i qenit të stanit të Azisë Qendrore, i cili konsiderohet një trashëgimi kombëtare. Kjo nuk është hera e parë që presidenti i vendit i përkushtohet këtij qeni, një vit më parë ai shkroi për të dhe një libër.

Pavarësisht madhështisë së statujës, pjesa më e madhe e popullsisë së Turkmenistanit vuan nga varfëria.

 • LAJMI I FUNDIT | Joe Biden betohet si president i 46-të i Shteteve të Bashkuara të Amerikës
 • LAJMI I FUNDIT | Joe Biden: Kjo është dita e Amerikës dhe e demokracisë
 • LAJMI I FUNDIT | Presidenti Biden: Kjo është një ditë historike dhe shprese
 • LAJMI I FUNDIT | Joe Biden: Sot festojmë triumfin e kauzës së demokracisë
 • LAJMI I FUNDIT | Joe Biden: Disa ditë më parë dhuna përfshiu Kapitolin
 • LAJMI I FUNDIT | Presidenti Biden: Kushtetuta dhe shteti ynë janë të fuqishëm
 • LAJMI I FUNDIT | Joe Biden: Kemi shumë përpara në këto kohë të vështira
 • LAJMI I FUNDIT | Presidenti Biden: Ky virus ka marrë shumë jetë gjatë një viti
 • LAJMI I FUNDIT | Presidenti Biden: Gjëja më e rëndësishme në demokraci është bashkimi
 • LAJMI I FUNDIT | Biden: Politika nuk duhet të jetë një sherr i madh që shkatërron gjithçka
 • LAJMI I FUNDIT | Presidenti Biden: Duhet të refuzojmë kulturën që faktet manipulohen