Biden fiton në Arizona, duke marrë një bastion të vjetër republikan

1111 3 1100x620

Për të dytën herë, në më shumë se shtatë dekada, një demokrat ka fituar Arizonën në zgjedhjet presidenciale, një ndryshim monumental për një shtet që dikur ishte një bastion i republikanëve.

CNN projektoi, të enjten, që Presidenti i zgjedhur Joe Biden do të mbajë Arizonën, duke mposhtur presidentin Donald Trump.

Biden është demokrati i dytë që fiton Arizonën që nga viti 1948, kur Harry Truman fitoi. Bill Clinton fitoi ngushtë në 1996, por Arizona u zhvendos, më tej, në dy dekadat e ardhshme, duke zgjedhur mbështetës të linjës së ashpër si Gov.

Biden fitoi Arizonën dhe 11 zgjedhësit e saj me rreth 11,000 vota (40, 40% me 40,06%). Para Clintonit, demokrati i fundit që u votua në këtë shtet si president ishte Harry S. Truman, në 1948.

Donald Trump triumfoi këtu në 2016 me një epërsi prej 3.5% ndaj Hillary Clinton.

Arizona është shteti i senatorit republikan të ndjerë John McCain, një kundërshtar i ashpër i presidentit. E veja e tij kaloi në anën e Biden dhe u bashkua me ekipin e tij.