Kroacia, Estonia, Gjeorgjia dhe Mbretëria e Bashkuar raportojnë rekord infeksionesh ditore të COVID-19

itali covid 2 1100x620

Evropa ka arritur në një udhëkryq për sa i takon COVID-19. Vendet që kanë zbatuar kufizime të ashpra po shohin ulje të nivelit ë infksioneve, ndërsa të tjerët raportojnë rekorde ditore.

Të enjten, Kroacia, Estonia, Gjeorgjia dhe Mbretëria e Bashkuar njoftuan numrin e tyre më të lartë të rasteve ditore që nga fillimi i pandemisë. Por kjo korrespondon me më shumë teste COVID-19 që po kryhen tani krahasuar me valën e parë.

Italia e Jugut është goditur më shumë nga vala e dytë e COVID-19.

Një video që tregon një pacient të dyshuar me COVID-19 të vdekur në dyshemenë e një banjoje në një dhomë të mbushur me urgjencë të Napolit shkaktoi zemërim në të gjithë vendin.

Vendi kaloi të mërkurën një milion raste totale të koronavirusit.

Në vendet e tjera, situata është më qetësuese.

Gjermania po sheh një rënie në nivelin e saj të infektimit. Për çdo 100 njerëz të infektuar, virusi do të kalojë në vetëm 89, një shenjë që transmetimi mund të ngadalësohet.

Kreu i Institutit Robert Koch, qendra gjermane për kontrollin e sëmundjeve, tha se kurba e vendit është “rrafshuar”.

Irlanda është në rrugën e duhur për të përfunduar bllokimin e saj në 1 dhjetor. Qeveria thotë se numri mesatar i rasteve javore është një e katërta e asaj që ishte disa javë më parë dhe se ka besim se disa kufizime do të hiqen në fillim të muajit tjetër.

Franca pritet të arrijë kulmin e valës së saj të dytë në fillim të javës së ardhshme. Kryeministri Jean Castex tha se disa kufizime mund të hiqen në fillim të dhjetorit, por paralajmëroi se do të kufizohen në biznese, të detyruar të mbyllen gjatë bllokimit të dytë.

“Ne besojmë se kulmi i valës së dytë mund të arrihet në spitalet tona në fillim të javës tjetër. Kjo do të thotë që nga java tjetër e tutje numri i pacientëve Covid në kujdes intensiv, me shpresë, mund të fillojë të ulet.”