Tragjeditë që kanë ndodhur në një të premte, datë 13

E premtja 13, është një datë e rrethuar nga supersticionet në shumë kultura të botës. Shumë persona, kur data 13 rastis në ditë të premte, tregohen shumë të kujdesshëm e madje frikësohen. Por, a ka arsye për t’u trembur nga e Premtja 13?

Lidhja e kësaj dite me fatin e keq e ka zanafillën kur Filipi IV, Mbreti i Francës, urdhëroi shkrirjen e Urdhrit të Templarëve, në 13 tetor 1307. Shumë prej tyre u torturuan dhe u dogjën në turrën e druve. Që nga ajo kohë, gjithçka tragjike që ndodh në një të premte 13 shihet me lupë.