Rezultatet e zgjedhjeve në SHBA, Trump “pranon” për herë të parë fitoren e Biden

donald trump mbledh fonde per betejen ligjore 1100x620

Donald Trump pranon, për herë të parë, fitoren në zgjedhjet presidenciale në SHBA,të rivalit të tij Joe Biden. Përmes një postimi në Twitter, ai tha se presidenti i zgjedhur Joe Biden “fitoi”, së bashku me pretendimet e pabazuara se vota ishte manipuluar kundër tij, ndërsa akuzoi median për fake news dhe heshtje.

“Ai fitoi sepse zgjedhjet ishin të manipuluara. Asnjë vëzhgues nuk u lejua, vota e paraqitur në tabelë nga një kompani e majtë radikale në pronësi private, Dominion, me një reputacion të keq dhe ekip të paaftë, që nuk mund të kualifikohem për Teksasin (të cilin unë e fitova me shumë!), Fake & Silent Media, dhe më shumë! “, shkruan Trump.

Është një pranim domethënës nga Trump, i cili pavarësisht se humbi edhe Kolegjin Zgjedhor dhe votën e popullit ka refuzuar të ndjekë traditën dhe të pranojë rezultatin.

Javën e kaluar, ai u bë presidenti i parë që nga viti 1992 që nuk arriti të rizgjidhej, pas parashikimeve që Biden kishte ndryshuar me sukses shtetet kryesore të Pensilvanisë, Arizonës dhe Xhorxhas për të fituar Shtëpinë e Bardhë.

Që nga ajo kohë, kreu republikan ka filluar sfidat ligjore dhe u përpoq të minonte vlefshmërinë e rezultatit, por nuk arriti të prodhojë ndonjë provë të rëndësishme të mashtrimit të votuesve, siç pretendon.

Por liderët botërorë dhe ish-presidentët, përfshirë George HW Bush, të gjithë e kanë konsideruar garën të përfunduar dhe i kanë dërguar mesazhet e tyre të urimit z. Biden.