Virologia e ekipit të Faucit: Dy vaksina brenda dhjetorit

Publikuar më: 15/11/2020, ora 12:14
vaksin

Virologia e ekipit të Faucit: Dy vaksina brenda dhjetorit

Publikuar më: 15/11/2020, ora 12:14

Dy vaksina kundër Covid-19, do të jenë të gatshme dhe të autorizuara, në SHBA, brenda dhjetorit. Konfirmimi vjen nga virologia italiane në SHBA, Cristina Cassetti, nëndrejtore e sektorit ‘Mikrobiologji dhe Sëmundje Infektive’ të Institutit për Sëmundje Infektive të kryesuar nga Anthony Fauci, për të cilin ka qenë bashkëpunëtore e ngushtë prej vitesh.

“Të dhënat e siguruara nga Pfizer për 90% të efikasitetit të përgjithshëm të vaksinës së tyre janë të shkëlqyera” tha ajo për agjencinë italiane të lajmeve “ANSA”, por duhet të rishikojmë detajet. Ne po presim gjithashtu të dhënat nga gjykimi i fazës Moderna 3 në ditët e ardhshme “dhe shpresojmë rezultate ekuivalente”- u shpreh Cassetti.