Një tjetër vend europian po planifikon testimin masiv të popullit për koronavirus

koronavirus test koreja e jugut 1100x620

Austria po planifikon një kontroll në masë për mbarë popullatën e saj që pritet të ndodhë pas izolimit te dytë që nis javën e ardhshme.

Njoftimin e bëri vet kryeministri, Sebastian Kurtz, teksa foli për një hap të guximshëm si ai që bëri Sllovakia, e cila dy javë më parë testoi brenda një fundjave 2/3 e popullatës së saj, prej të cilëve më pak se 1% rezultuan bartës të koronavirusit.

Kjo është një strategji që pritet të japë rezultate konkrete tha Kurtz, dhe për të ndarë sa më parë mundësinë e gëzimit në festat e fundvitit.