Karikaturat e profetit, Pakistani masa drastike ndaj Francës

35140102 8904719 They branded Macron a terrorist for his strong comments in the w a 127 1604314645019 600x338

Pakistani dhe komuniteti i tij mysliman duket se nuk i kanë harruar deklaratat e presidentit francez, Emmanuel Macron, në lidhje me publikimin e karikaturave të profetit Muhamed.

Pas presionit në rritje, Pakistani ka vendosur të dëbojë brenda dy muajsh ambasadorin francez dhe nuk do të çojë një diplomat në Paris. Gjithashtu, masë tjetër është dhe bojkotimi i të gjitha produkteve franceze, në shenjë hakmarrjeje.

E gjitha kjo është pjesë e një marrëveshje të nënshkruar mes qeverisë dhe liderit të lëvizjes fondamentaliste islamike, Tehreek-i-Labbaikh, i cili kishte parashikuar dhe mbajtjen e protestave të dhunshme në vend, që tashmë u anuluan.