Nju Jorku mbyll sërish shkollat për të luftuar koronavirusin

Nju Jorku do të mbyllë shkollat ​​duke filluar nga nesër në përpjekje për të ndaluar përhapjen e koronavirusit, pas rritjes së rasteve me Covid-19. Vendimi u njoftua nga kryetari i Bashkisë Bill de Blasio.

Për Nju Jorkun, i cili ka rrethin më të madh të shkollës publike në Shtetet e Bashkuara, kjo është një goditje në kontekstin e rihapjes të vendosur në muajt e fundit.

“Kjo është një mbyllje e përkohshme dhe ndërtesat e shkollave do të rihapen sa më shpejt që të jetë e sigurt për ta bërë këtë,” tha kancelari i Departamentit të Arsimit Richard Carranza në një letër drejtuar prindërve.

Autoritetet kishin deklaruar që në verë se ndërtesat e shkollave do të mbylleshin nëse 3% e të gjitha testeve të koronavirusit të kryera në të gjithë qytetin për një periudhë shtatë ditore dilnin pozitive. Ndërsa norma iu afrua asaj pike javën e kaluar, de Blasio këshilloi prindërit të përgatiteshin për një mbyllje të mundshme brenda ditësh.

Më shumë se 1 milion studentë të shkollës publike të qytetit tani do të mësojnë tërësisht në internet. Deri në fund të tetorit, vetëm rreth 25% e studentëve kishin shkuar në shkollë këtë vjeshtë, shumë më pak sesa zyrtarët kishin pritur.

Shkolla rifilloi më 21 shtator për çerdhet parashkollore dhe disa nxënës të arsimit special, kurse shkollat ​​fillore u hapën më 29 shtator dhe shkollat ​​e mesme më 1 tetor.

Në atë kohë, shkalla mesatare e rasteve pozitive shtatë ditore ishte nën 2%.

Që nga mesjava, më shumë se 2,300 nxënës dhe personel në shkollat ​​publike rezultuan pozitivë që nga fillimi i vitit shkollor.