Turqia ndalon çarterat me pacientë me koronavirus

1111 18 600x338

Turqia ka vendosur të mos të pranojë më pacientë me koronavirus nga vendet e tjera, që kërkojnë të kurohen në spitalet turke.

Vendimi i Ministrisë së Shëndetësisë, iu dërgua me email kompanive ajrore dhe në të saktësohet se ky shërbim, është i ndaluar deri në një urdhër të dytë.

“Sjellja e pacientëve pozitiv me Covid-19 në vendin tonë me avionë privat është e ndaluar deri në një urdhër të dytë. Nëse ndalimi i përmendur nuk respektohet, për bizneset përkatëse do të zbatohen sanksione administrative”, thuhet mes të tjerash në këtë email sipas medias turke Sozcu.

Ministria e Shëndetësisë turke ofron shërbim me avionë ambulancë që ka marrë me qira nga Redstar. Redstar Aviation ka 5 avionë dhe njëri prej tyre, kryente në javët e fundit 5-6 fluturime në ditë.

Kjo kompani aplikon një tarifë prej 18 mijë deri në 22 mijë dollarë për transportin e pacientëve, varësisht nga distanca nga Shqipëria, Iraku, Gjeorgjia, Rusia dhe qytete të ndryshme të Evropës.