Biden zbulon ekipin ekonomik, emëron Janet Yellen sekretaren e Thesarit

janet 1100x620

Presidenti i zgjedhur, Joe Biden, zbuloi të hënën ekipin e tij ekonomik, duke thënë se ai synon të propozojë Janet Yellen, ish-kryetare e Rezervës Federale, për të drejtuar Departamentin e Thesarit. Presidenti i zgjedhur gjithashtu caktoi Cecilia Rouse për të udhëhequr Këshillin e Këshilltarëve Ekonomikë të Shtëpisë së Bardhë.

Të dyja zgjedhjet e Yellen dhe Rouse do të bëjnë histori, pasi Yellen do të ishte gruaja e parë që do të shërbente si sekretare e thesarit, nëse konfirmohet nga Senati dhe Rouse do të ishte gruaja e parë me ngjyrë që do të kryesonte Këshillin e Këshilltarëve Ekonomikë. Ekipi i tranzicionit i Biden njoftoi zyrtarisht zgjedhjet e tyre të hënën, si dhe Wally Adeyemo për të shërbyer si zëvendës i Yellen në Departamentin e Thesarit dhe Jared Bernstein dhe Heather Boushey për t’u bashkuar me Rouse në Këshillin e Këshilltarëve Ekonomikë. Nëse konfirmohet, Adeyemo do të ishte zëvendëssekretari i parë me ngjyrë i Thesarit.

“Ndërsa ne po punojmë për të kontrolluar virusin, ky është ekipi që do të japë lehtësim të menjëhershëm ekonomik për popullin amerikan gjatë kësaj krize ekonomike dhe do të na ndihmojë të ndërtojmë ekonominë tonë përsëri më mirë se kurrë”, tha z. Biden në një deklaratë.

“Ky ekip përbëhet nga nëpunës publikë të respektuar dhe novatorë, të cilët do të ndihmojnë komunitetet e goditura më shumë nga Covid-19 dhe do të adresojnë pabarazitë strukturore në ekonominë tonë. Ata do të punojnë pa u lodhur për të siguruar që çdo amerikan të gëzojë të drejtën e punës për të ecur përpara dhe që bizneset tona të lulëzojnë dhe të tejkalojnë pjesën tjetër të botës”.

Duke vënë në dukje larminë e zgjedhjeve të tij, presidenti i zgjedhur tha se ekipi i tij ekonomik “duket si Amerika dhe sjell seriozitetin e qëllimit, shkallën më të lartë të kompetencës dhe besimin e palëkundur”.