Regjistrohet nëntori më i ftohtë në 71 vjet në Delhi

delhi 1100x620

Me një temperaturë minimale mesatare prej 10.2 gradë Celsius, muaji nëntor ishte më i ftohti i regjistruar në kryeqytetin Indian për 71 vjet, sipas të dhënave të Departamentit Meteorologjik të Indisë, raportuar sot nga agjencia e lajmeve PTI.

Rënie shumë e fortë, krahasuar me temperaturat minimale mesatare të vitit të kaluar, që qëndruan në 15 gradë.

Temperatura minimale mesatare e nëntorit në dekadat e fundit kishte qenë 12.9.

Në shekullin e kaluar, para vitit 1949, dimrat më të ftohtë në historinë e Departamentit Meteorologjik të Indisë ishin ato të vitit 1938, me 9.6 gradë, ndërsa i ftohti kishte pushtuar kryeqytetin indian disa vjet më parë, në 1930 dhe 1931, me minimumin mesatar prej 8.9 dhe 9 gradë.

Fenomeni i këtij nëntori ishte parashikuar nga një tetor i ftohtë, i cili pa uljet minimale të temperaturave që nga viti 1962, me një mesatare prej 17.2 gradësh.