Valë e paparë e Covid-19, në Los Anxhelos masa të rrepta kufizuese

los anxhelos 1100x620

Të gjitha grumbullimet publike dhe private me këdo jashtë shtëpisë janë të ndaluara në Los Anxhelos, pasi shumica e vendit përballet me një valë të paparë të Covid-19.

Ndalimi do të zgjasë tre javë, duke filluar nga e hëna dhe përfundon më 20 dhjetor.

Të 10 milionë banorëve u kërkohet të qëndrojnë në shtëpi sa më shumë që të jetë e mundur dhe të mbajnë maska kur janë jashtë, kur shkojnë në plazh dhe parqe, tha Departamenti i Shëndetit Publik të Qarkut të Los Anxhelosit, i cili lëshoi ​​urdhrin javën e kaluar.

Të gjitha terrenet e lojërave do të jenë të mbyllura, por plazhet dhe parqet do të mbeten të hapura për ata që jetojnë në të njëjtën familje.

Urdhri gjithashtu ul maksimumin e shfrytëzimit për bizneset thelbësore në 35%, dhe për bizneset jo-thelbësore, shërbimet e kujdesit personal dhe bibliotekat në 20%.

Bizneset që veprojnë jashtë, përfshirë qendrat e fitnesit, kopshtet zoologjike dhe kopshtet botanike, reduktohen në një kapacitet maksimal prej 50%.

Urdhri përjashton shërbimet në kishë dhe protestat në natyrë, të cilat janë të drejta, të mbrojtura me kushtetutë.

Los Anxhelos, qarku më i populluar në SHBA, kohët e fundit raportoi një numër rekord të infeksioneve të reja të Covid-19 dhe shumë vdekje në muaj.