Sondazh: Si e gjykoni vendimin, që të përjashtohen policët që kanë përdorur “Sky” apo “Enchrochat”?
  • Të panevojshëm 16%
  • Të drejtë 25%
  • Të vonuar 59%

Gati luftanija më e madhe e Turqisë

Nga A2 CNN
25 Dhjetor 2020, 22:41 | Bota

Gara për armatim është forcuar shumë në vitet e fundit në shumë vende të botës dhe këtë po e tregon dhe Turqia.

Në një situatë kur përplasjet me Greqinë për ujërat territoriale janë kthyer pothuajse në një normalitet, ushtria turke pritet të prezantojë shumë shpejt luftanijen më të madhe të ndërtuar prej saj.

Luftanija quhet “TCG Anadolu” dhe sipas TRT është e gjatë 232 metra dhe e gjerë 32 metra dhe mund të mbajë 30 helikopterë, avionë luftarakë dhe dronë.

Gjithashtu në raste emergjence kjo anije mund të ofrojë ndihmë mjekësore 1 mijë persona dhe mund të përdoret edhe si spital.

Ditari A2 CNN