Raporti: Kina do të jetë superfuqia ekonomike e globit

Publikuar më: 28/12/2020, ora 08:33
Koronavirusi ekonomia Kinezet 1024x576

Raporti: Kina do të jetë superfuqia ekonomike e globit

Publikuar më: 28/12/2020, ora 08:33

Kina do të jetë superfuqia e radhës përsa i takon ekonomisë dhe në vitin 2028 pritet të kalojë atë amerikane, duke kryesuar vendet e globit.

Këtë e konfirmon në një raport të vetin Qendra për Kërkime Ekonomike dhe Biznesin, me seli në Mbretërinë e Bashkuar, e cila vlerëson se menaxhimi “i aftë” i pandemisë Covid-19 në Kinë, do ta thellojë rritjen ekonomike në këtë vend, krahasuar me SHBA-në dhe Evropën.

Si rezultat i mirëmenaxhimit të situatës, ndryshe nga ekonomitë e tjera të mëdha, Kina ka shmangur recesionin ekonomik në vitin 2020 dhe, madje, pritet të ketë rritje për 2% këtë vit. Në raport po ashtu thuhet se India pritet të bëhet ekonomia e tretë deri në vitin 2030.