Koncesioni Milot-Fier, rihapja e garës, Balluku: Pati interes, por nuk gjetën financim

Publikuar më: 29/12/2020, ora 14:56

Koncesioni Milot-Fier, rihapja e garës, Balluku: Pati interes, por nuk gjetën financim

Publikuar më: 29/12/2020, ora 14:56

Qeveria nuk tërhiqet nga koncesioni i rrugës Milot-Fier. Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, deklaroi se tenderi do të rihapet në fillim të vitit, me të njëjtat kushte, pavarësisht se herën e parë pati vetëm një ofertues. Sipas Ballukut, interes pati, por kompanitë e kishin të vështirë të gjenin financimin.

“Milot-Fier është një proces i nisur, një garë që e ka kryer kohën e vet dhe nuk kemi probleme me procedurat ligjore. Unë besoj se do të hapet pas datës 20 janar”, u shpreh Balluku.

Duke folur për aeroportet, Balluku u shpreh se tenderi për Aeroportin e Vlorës është pezulluar për shkak të një procedure standarde ankimimi, por do të përfundojë brenda janarit. Sakaq, ministrja u shpreh se lajmin për blerjen e aeroportit të Rinasin e ka marrë vesh nga mediat.

“Jam informuar nga mediat dhe më pas edhe ne e kemi kontrolluar në QKR, por nuk kemi asnjë informacion nga palët blerëse. Nuk kemi një kërkesë zyrtare për transferim aksionesh”, u shpreh ministrja.

Balluku ndërkohë deklaroi se qeveria është ende në pritje të një investitori serioz për të marrë përsipër rafinerinë e Ballshit.