Kina miraton vaksinën vendase

Përditësuar më: 31/12/2020, ora 08:21
Screenshot 1 17 1024x579

Kina miraton vaksinën vendase

Përditësuar më: 31/12/2020, ora 08:21

Enti Rregullator i Kinës miratoi për përdorim vaksinën e koronavirusit të zhvilluar nga gjigandi farmaceutik shtetëror Sinopharm, njoftuan zyrtarët lokalë.

Sinopharm tha se vaksina e saj e koronavirusit është 79,34 për qind efektive, duke përmendur analizën e ndërmjetme të provave klinike të fazës 3.

Tashmë në këtë fazë të pandemisë janë 5 vaksina që po përdoren për të luftuar koronavirusin, Pfizer, Moderna, Sputnik V dhe dy të miratuarat në orët e fundit të AstraZeneca dhe Sinovac.