Anëtarja e partisë së Erdogan emërohet rektore, studentët dalin në rrugë

Untitled collage 2021 01 04T214714.647 1100x620

Forcat e policisë turke janë përleshur ashpër me qindra studentë në Stamboll, të cilët kishin dalë në rrugë për të kundërshtuar vendimin e presidentit Erdogan për të emëruar rektore të universitetit të Bosforit një anëtare të partisë së tij.

Manifestimi përshkallëzoi në dhunë dhe forcat e policisë përdorën dhe plumbat prej gome ndaj studentëve. Shumë prej tyre u arrestuan.

Studentët shprehen se me emërimin e Meliha Bulunit në krye të universitetit, Erdogan kërkon të marrë në kontroll institucionin e arsimit të lartë dhe të kufizojë të drejtat akademike. Ata kërkuan që universiteti të ketë mundësi të zgjedhë në mënyrë të pavarur drejtuesit e tij.