Mercedesi e pushon nga puna, shkatërron 50 furgonë të kompanisë për hakmarrje

Një 38-vjeçar spanjoll, i cili ishte pushuar nga puna nga Mercedesi gjatë vitit të kaluar, mori hak më në fund për vendimin e kompanisë, duke i uruar Vitin e Ri drejtuesve në mënyrën më shkatërruese të mundshme.

Ai vodhi një ekskavator në Vitoria dhe shkoi në parkingun ku qëndronin furgonët e sapoprodhuar të Mercedesit.

Aty shkatërroi rreth 50 furgonë që ishin gati për shitje. Sipas llogaritjeve, secili nga furgonët kushtonte rreth 40 000 euro.

Sipas “El Pais”, dëmi për Mercedesin llogaritet 2 milionë euro, por mund të ishte shumë më i madh, pasi 38-vjeçari kishte për qëllim që të hynte në brendësi të fabrikës, për të shkatërruar linjën e prodhimit.

Fatmirësisht, burri u ndalua nga policia dhe siguria private e kompanisë.