Zbulohen dy ilaçe të tjera kundër koronavirusit

ilac koronavirus 600x338

Shkencëtarët kanë zbuluar dy ilaçe të tjera që e ulin vdekshmërinë me 25% te pacientët në gjendje të rëndë.

Tocilizumab and sarilumab, që jepen nëpërmjet serumit, janë zbuluar nga kërkuesit shkencorë në Mbretërinë e Bashkuar dhe mund të përdoren menjëherë në spitalet britanike.

Ekspertët thonë se këto ilaçe shpejtojnë edhe procesin e rekuperimit të pacientëve, duke ulur me një javë qëndrimin në trajtim intensiv.

Ilaçi i parë efektiv kundër Covid-19 ishte deksametazoni, që kushton rreth 8 euro. Ndërkohë, çmimi i dy ilaçeve të reja është shumë më i lartë: 1000 dhe 1300 euro për pacient.