Burime për CNN: Mike Pence nuk përjashton mundësinë për amendamentin 25

mike pence 600x338

Nënpresidenti i SHBA-së Mike Pence nuk përjashton mundësinë për të përdorur amendamentin e 25-të. Kjo raportohet nga CNN  që citon një burim të afërt, sipas të cilit do të donte ta ruante atë opsion në rast se presidenti Donald Trump bëhet më i paqëndrueshëm.

Burimi tha se ekziston një shqetësim brenda ekipit të Pence për të përdorur amendamentin e 25-të apo edhe për një proces fajësimi, pasi Trump mund të ndërmarrë një lloj veprimi të nxituar duke e vendosur kombin në rrezik.

Që nga e shtuna në mbrëmje, Trump dhe Pence ende nuk kanë folur që nga dhuna e së mërkurës në Kapitol të SHBA-së, që la pesë njerëz të vdekur, duke përfshirë një oficer të Policisë së Kapitolit, tha një burim tjetër për CNN. Presidenti gjithashtu nuk ka bërë ndonjë koment publik për të denoncuar kërcënimet me vdekje që janë postuar në mediat sociale që synojnë Pence.

Dy burime të njohura me këtë çështje thonë se Trump është i zemëruar me Pence dhe Pence është i zhgënjyer dhe i trishtuar nga Trump.

Trump e vendosi Pence në një pozicion të pamundur, duke kërkuar që të përmbysë rezultatet e zgjedhjeve gjatë seancës së Kongresit të mërkurën.

Por, paralajmëroi burimi, është bërë e qartë këtë javë se është e nevojshme të mbahet në tryezë opsioni i 25-të i Amendamentit bazuar në veprimet e Trump.

Përmendja e ndryshimit të 25-të do të kërkonte që Pence dhe shumica e kabinetit të votonin për të hequr Trump nga detyra për shkak të paaftësisë së tij për të “shkarkuar kompetencat dhe detyrat e zyrës së tij”,  një hap i pashembullt.

Një numër në rritje i ligjvënësve po bëjnë thirrje që Presidenti të hiqet nga detyra përmes amendamentit të 25-të.